onsdag 9. januar 2013

Her er øvelsene som strammer opp midje og mage


Det å få sammen midja krever egentlig en del arbeid om du ikke har full fokus på den. Her er øvelsene som virkelig tar på midja og magen.



1. En hånd gange

Ha en manual på ca 5-10 kg (ettersom hva du behersker) og gå en runde på 2 min. Bytt så hånd og gjenta øvelsen. Målet er at når du går, så skal du gå helt rett. Ikke la vekten på ene siden påvirke gangen din. For å motvirke at dette skjer, må du motarbeide med mage, rygg og midje. Dette er også en fin øvelse å tenke på når du går med en tung handlepose i hånda. Da kan du også la dette være en fin treningsøkt for midja.



2. Strikk for motvekt


Denne øvelsen er egentlig noe av samme prinsipp, men har likevel en litt annen virkning på midje og støtte muskler. Fest strikket til noe som sitter fast og strekk det slik at når du holder den andre enden av strikket med begge hendene inntil ditt bryst, er det god motvekt. Strikket skal strekke fra din side slik at du blir nødt til å holde igjen med midja. Strekk så hendene sakte men sikkert ut fra kroppen mens du holder en stiv figur. Trekk så hendene mot deg igjen. Gjenta øvelsen noen ganger før du bytter side.



3. Knel løft


Stå på kne med noe mykt under for å beskytte. Dette er samme konsept som strikk for motvekt, bare at her gjør du det på et trening studio med en tvist. Som vist på bildet skal du trekke skrått opp fra siden med tilpasset vekt for din kropp. Det er bedre å ha på litt mindre vekter med mange repetisjoner enn for mye vekt med får reps og feil løft som kan skade ryggen.




4. Knel trekk ned


Samme stilling som på nr 3 men her skal du trekke nedover. Husk at det er viktig at det kun er armene som skal bevege seg. Du skal ikke bruke kroppen som motvekt fordi at det er midja som skal holde igjen og ikke din egen vekt.






5. Planken på ball


Bruk samme stilling med planke på en trening ball som du ville ha gjort på flat bakke. Begynn å balansere litt til siden ved å utfordre tyngdekraften. Hold igjen med midja og la føttene være plantet på samme sted hele tiden. Kroppen skal være strak og det kan fort bli fristende å løfte opp rumpa, men da virker ikke øvelsen i nærheten av like godt lengre.



Husk at hemmeligheten bak alle disse øvelsene er at du alltid holder igjen med magen. Hjelper du til på andre måter mister du effekten av øvelsen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar